Tento podzemní díl rostliny z Indie a Číny dostává na popularitě především díky svým blahodárným účinkům na krevní oběh, snížení cholesterolu a napomáhání rovnováhy při nevolnostech různého typu. Údajně podporuje hubnutí a prý zpomaluje určité druhy rakoviny, což je diskutabilní. Správně! Je řeč o zázvoru.

Chuť je opravdu rozmanitá      

Jedná se o koření s typických aroma i příchutí. Nejvýraznější je asi jeho ostrost, kterou má téměř stejnou jako chilli papričky. Jeho aroma se užívá i v parfumerii. Co se týče chuti, tak v české kuchyni není ž tak užívaný, ale v indické a čínské bez něho téměř nedají ani ránu. My ho známe zelimonádzázvorových a sušenek , nebo jako koření například v perníku. Zjemňuje těžkost masa.

Znáte využití třítisíciletého kořene?
Ohodnoťte příspěvek